Nemzetközi Élelmiszertudományi Információs Szolgáltatás első hét éve

Szerzők

  • Finály István (Közreműködő)

Kulcsszavak:

-

Absztrakt

A szerző az International Food Information Service (IFIS) szerkesztőjeként beszámol a szolgáltatás megalakulásának előzményeiről. Ismerteti az IFIS szervezetét, működésének első hét évét, eredményeit, szolgáltatásait. A Food Science and Technology Abstracts (FSTA) c. referálólap nemzetközi együttműködéssel 1969 óta jelenik meg. Évente 16-17 ezer referátumot közöl, ennek 75%-át a szerkesztőségben és alközpontokban készítik, a további 25%-ot pedig a világ különböző tájairól megküldött ismertetések alkotják. A feldolgozott folyóiratok országok szerinti, valamint a referátumok tárgy szerinti megoszlásáról egy-egy táblázat nyújt áttekintést.

##submission.downloads##

Megjelent

2018-10-12

Hogyan kell idézni

Ernest, M. Nemzetközi Élelmiszertudományi Információs Szolgáltatás első hét éve, Tudományos és Műszaki Tájékoztatás, 23(6), p. 246–252, 2018.

Folyóirat szám

Rovat

Cikkek