Nemzetközi Élelmiszertudományi Információs Szolgáltatás első hét éve
Kulcsszavak:
-Absztrakt
A szerző az International Food Information Service (IFIS) szerkesztőjeként beszámol a szolgáltatás megalakulásának előzményeiről. Ismerteti az IFIS szervezetét, működésének első hét évét, eredményeit, szolgáltatásait. A Food Science and Technology Abstracts (FSTA) c. referálólap nemzetközi együttműködéssel 1969 óta jelenik meg. Évente 16-17 ezer referátumot közöl, ennek 75%-át a szerkesztőségben és alközpontokban készítik, a további 25%-ot pedig a világ különböző tájairól megküldött ismertetések alkotják. A feldolgozott folyóiratok országok szerinti, valamint a referátumok tárgy szerinti megoszlásáról egy-egy táblázat nyújt áttekintést.
##submission.downloads##
Megjelent
2018-10-12
Hogyan kell idézni
Ernest, M. Nemzetközi Élelmiszertudományi Információs Szolgáltatás első hét éve, Tudományos és Műszaki Tájékoztatás, 23(6), p. 246–252, 2018.
Folyóirat szám
Rovat
Cikkek